Meet the Crew
Elba Travels 


Elba Travels heeft al jaren lange ervaring op het Italiaanse eiland Elba. Daar zijn ze begonnen met het organiseren met schoolreizen / werkweken voor Nederlandse scholen. Tijdens deze schoolreizen wordt een ruim activiteiten pakket aangeboden met veel water- en outdoorsporten.

Deze activieiten worden in juli & augustus aangeboden aan vakantiegangers op het eiland. En sinds 2014 bieden wij ook accommodatie en groepsreizen aan!

Onze instructeurs


De belangrijkste eigenschappen waarop Elba Travels haar instructeurs en reisleiders selecteert zijn uiteraard op de kennis van de te geven activiteit en de kunde om deze kennis over te brengen. Maar niet te vergeten zijn ook de sociale eigenschappen van de instructeurs van groot belang.

Onze instructeurs zijn water- of outdoorsporters in hart en nieren, maar ook zorgen zij er altijd voor dat er een goede sfeer aanwezig is, zowel tijdens de activiteit als op het kamp.
Ons Team

Maayke Postma (32 jaar, Eigenaar, coördinator, buschauffeuse)


Activiteiten: Zeilen, Mountainbiken, Mt Capanne, Kajakken, Wraksnorkelen, Windsurfen, Sightseeing


Buiten sporten en toerisme zijn mijn passie. Dat is ook de reden dat ik mij op Elba direct op mijn plek voelde. Een enorme diversiteit aan water- en outdoorsporten en dat in een fantastisch mooi gebied. De ene dag heerlijk relaxt op of in het water en de volgende dag weer even lekker bikkelen op de fiets of te voet de berg op. Dit altijd in gezelschap van een leuke groep en met als beloning de mooiste uitzichten! Dat is dus zeker iets wat ik graag aan andere mensen wil laten zien.


In 2008 heb ik Elba ontdekt en sindsdien als coördinator, reisleider en activiteitenbegeleider gewerkt voor Juventa, Outdoor-camper, Cirkel vakanties en Mambo. Daarna ben ik voor mezelf begonnen in 2011, waarbij ik in het voor- en najaar schoolreizen organiseer en in het hoogseizoen groepsreizen en activiteiten.

Ik laat ik jullie ook heel graag al het mooie van Elba zien samen met mijn instructeursteam. Dus twijfel niet te lang en boek gewoon die reis, want één ding is zeker, van Elba krijg je geen spijt!Bas Jansen (32 jaar, marketing, General manager)


Activiteiten: Mountainbiken, Mt Capanne, Bivak, Kayakken, Wraksnorkelen, Sightseeing


Als jochie van vijf liep ik samen met mijn ouders al routes door de bergen en langs de beekjes in Zwitserland. Het outdoor leven is er zogezegd met de paplepel in gegoten.

Na mijn middelbare school jaren ben ik Sport, Economie en Communicatie gaan studeren in Tilburg waarin ik me heb gespecialiseerd in outdoor sport. Tevens ben ik tijdens deze periode steeds meer gaan backpacken en is het een verslaving geworden.

Ik ben zeven jaar geleden voor het eerst op Elba terecht gekomen en ik was toen direct verkocht aan de prachtige omgeving, mooie stranden en de unieke sfeer die er hangt. Een heerlijke plek om het komende vakantieseizoen te mogen werken.


Jordy Koopmans (27 jaar, allround instructeur)


Activiteiten: Zeilen, windsurfen, mountainbiken, Mt Capanne, bivak, klimmen & abseilen, kajakken


Als klein jongetje van 5 heb ik op de surfschool van mijn ouders leren surfen en zeilen. Omdat ik zo klein was had ik een speciaal voor mij op maat gemaakt zeiltje, ik was er dus vroeg bij.

Ook met de bergsport ben ik op jonge leeftijd in aanraking gekomen, tijdens prachtige wandeltochten door de Italiaanse Alpen. Ik had toen het plan om later berggids te worden, want dan hoefde ik niet te werken zo was mijn idee…

Uiteindelijk zat ik er toen niet ver naast, ik ben met deze basis bij de lerarenopleiding voor lichamelijke opvoeding terecht gekomen en daarnaast aan de slag gegaan bij Elba Travels.

In mijn studenten jaren ben ik me binnen de bergsport gaan specialiseren in het muurklimmen. Bij Elba Travels ben ik dan ook te vinden bij het klimmen, mountainbiken, windsurfen en zeilen.


Laura Stein (24 jaar, Watersportinstructeur)


Activiteiten: Zeilen, windsurfen, snorkelen en kajakken


Een paar jaar geleden ben ik verliefd geworden op Elba. Dit eiland, rijk aan geschiedenis en cultuur, heeft zoveel moois te bieden dat je eigenlijk nooit meer naar huis wil. Bij aankomst op het eiland vakantie zullen jullie mij dit ongetwijfeld horen zeggen. Vaak komen gasten na hun verblijf bij Elba Travels bij me en zeggen: “Je had gelijk! We komen zeker nog een keer terug."

Veel zomers heb ik doorgebracht in een bootje op de Friese meren. In 2010 ben ik begonnen met lesgeven op zeilkampen. Ook op Elba probeer ik iedereen enthousiast te maken om een keer met mij het water op te gaan. De prachtige azuurblauwe zee en het fantastische uitzicht op het eiland zorgt voor een onvergetelijke beleving. Ervaring of niet, stap een keer in één van onze Laser Pico’s en ik garandeer een lach op jullie gezicht als we het water afkomen.


Tijdens een vakantie bij Elba Travels kunnen jullie me tegen komen op onder andere; een surfplank, in een kajak of met een snorkel op mijn hoofd. Naast het begeleiden van verschillende activiteiten ben ik ook vaak op het kamp te vinden om samen met de rest van de crew jullie een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Kom ook naar Elba zodat jullie me aan het eind van de vakantie ook kunnen vertellen: “Hee Laura, je had gelijk. Elba is fantastisch!”


Dirk Jan van de Sanden (27 jaar, Instructeur)


Activiteiten: Windsurfen, Mt Capanne, bivak, kajakken


De de basis voor het windsurfen was voor mij gelegd in Italië, mijn ouders hadden hun jaren 80 surfsetjes mee gesleurd op vakantie en ik mocht het ook proberen. Daarna heb ik het niet meer los gelaten.

Als de voorspellingen nu de 5 bft voorbij gaan, dan probeer ik alles aan de kant te zetten om vervolgens het water op te zoeken. Als instructeur ben ik begonnen op een zeilschool in Friesland, maar toen ik het prachtige Elba ontdekte was ik in één keer over!

Als instructeur ga ik ook dit jaar weer mijn best doen om de basis over te brengen van één van de gaafste sporten die er is!


Joran Boerlage (27 jaar, allround instructeur)


Activiteiten: Zeilen, windsurfen, mountainbiken, Mt Capanne, bivak, klimmen & abseilen, kajakken


Hoewel Napoleon er waarschijnlijk anders over dacht is lesgeven op Elba zeker geen straf. Toen ik vorig jaar een advertentie zag heb ik meteen mijn CV gestuurd en binnen een paar weken zat ik in de middellandse zee. Ik ben begonnen met zeilles geven en later ook andere watersporten en outdoor activiteiten.

Het mooie van het eiland is dat je er van alles kan, en het ook mag! Alle activiteiten zijn echt supermooi! Of je nu met een zeilbootje over de branding heen scheert of bovenop de hoogste berg van het eiland staat.

Het allermooiste vind ik dat je les geeft aan verschillende leeftijden, niemand is te jong of te oud om iets te leren. De ene dag geef je bijvoorbeeld surfles aan 2 broertjes van 7 en 9 en de dag daarna oma die het toch ook wel wil proberen. Als je een familie of vriendengroep zo’n fantastische tijd kan geven, moet je je voorstellen hoe het dan voor jezelf is.


Als ik een activiteit moet kiezen zou ik voor de bivak gaan, na een dag wandelen uitkomen op Castelló del Volterraio en hier voldaan van de ondergaande zon genieten. Eten uit en pannetje en slapen onder de open hemel met op de achtergrond de hoofdstad van het eiland. Het kan zomaar de voorkant van een brochure zijn, maar als je het meemaakt weet je het zeker: volgend jaar weer.