Camping & Omgeving
Het Elba Travels Scirocco Camp

Gedurende de reis verblijf je op het Elba Travels Scirocco Camp. Het centrale punt op het kamp is Piazza Scirocco waar ons terras voor al heel wat gezellige avonden hebben gezorgd. Daarnaast kun je er relaxen in hangmatten en helemaal tot rust komen bij onze lounge spot.


Aan het centrale plein staat de gezamelijke kooktent die is uitgerust met een keuken. Ook kun je voor een klein bedrag met ons mee eten. Daarnaast is het ook mogelijk om verschillende koude drankjes of snacks bij ons te bestellen. Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn tijdens je reis, staat het Elba Travels team, bestaande uit de reiscoördinatoren en activiteiteninstructeurs, hier voor je klaar.Ligging van het kamp

Camping Lacona is een terrassen camping en onze tenten bevinden zich bovenaan de camping. Het is daardoor een stukje omhoog lopen, maar je krijgt hier wel veel voor terug. Wij zitten namelijk op het einde van de camping, waardoor je geen overlast hebt van andere camping gasten. De terrassen zorgen ook voor mooie privé plekjes voor de tenten.


 

De Camping en de omgeving

Het Elba Travels Scirocco Camp is gesitueerd op camping Lacona aan de zuidzijde van het eiland. Deze drie sterren camping ligt aan de ene kant op slechts 50 meter van ons watersport strand en aan de andere kant vind je een 1,2 kilometer lang zandstrand op 250 meter afstand.


De camping wordt omgeven door het dennenbos en de prachtige natuur van het Parco Nazionale Arcipelago Toscano dat zich over de gehele westkant van het eiland uitstrekt. Zo kun je vanaf de camping een prachtige wandeling maken over de landtong 'Capo di Stella'.


Zowel aan de stranden als in het ruim opgezette dorp Lacona heb je ruime keuze uit verschillende restaurants waar je heerlijk uit eten kunt gaan, terwijl je geniet van een prachtig uitzicht over één van de vele baaien. Liever alleen een drankje doen? Ook geen probleem, want Italië staat bekend om zijn kleine barretjes en dus heb je ook binnen een straal van een kilometer ruime keuze uit veel gezellige plekjes. 


Faciliteiten Camping Lacona ***

  • Zwembad (geen badmuts nodig)
  • Restaurant
  • Bar
  • Campingwinkel
  • Kinderspeelplaats met o.a. een ballenbak en luchtkussen
  • Sanitair is voorzien van gratis warme douches en toiletpapier op de toiletten
  • Wasmachines en droger aanwezig, hiervoor kunt u een muntje halen bij de receptie voor € 3,- (incl wasmiddel). 


Wil jij alvast jou tent reserveren? Dit mag je bij je boeking aangeven. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt, dus wacht niet te lang met je boeking!

Safaritent
Tent 16
Tent 17
Tent 18
Tent 19
Tent 20
Tent 21
Tent 22
Tent 23 (komt naast tent 22 te staan)

2 of 3 persoonstent

Tent 6
Tent 9
Tent 10
Tent 11
Tent 12
Tent 13
Tent 14

2 persoonstent
Tent 1
Tent 3
Tent 4
Tent 5


Over Elba

Land: Italië 
Regio: Toscane
Oppervlakte: 224 km²
Hoofdstad: Portoferraio
Inwoneraantal: +/- 30.000 inwoners
Hoogste punt: 1.019 m (Monte Capanne)

Elba staat bekend om zijn rustige natuur, indrukwekkende bergen en de mooie kustlijn. Aan de kustlijn vind je veel mooie strandjes of prachtige rotsformaties. In het binnenland heb je veel natuurgebieden en schitterende bergen waarvan het hoogste punt de Monte Capanne is met een hoogte van 1019 meter.
Veel mensen zullen Elba echter kennen van de periode dat Napoleon Bonaparte hier in ballingschap leefde. Wie al reeds op dit prachtige eiland geweest is, zal zich afvragen of Napoleons ballingschap wel zo’n straf voor hem was.


Elba is een Italiaans eiland in de Middellandse Zee en is het grootste eiland van de Toscaanse Archipel. Mede door het klimaat is Elba een vakantie eiland bij uitstek. Naast de warme temperaturen, die in mei gemiddeld al boven de 20 graden Celsius uit komen, is het een eiland met een zeer divers landschap. Het heeft een oppervlakte van 224 km² en een kustlijn van 147 kilometer lang. De zee is daardoor nooit ver van je vandaan.


Het eiland is het best bereikbaar vanuit Piombino op het Italiaanse vaste land, van waaruit meerdere malen per dag veerboten varen naar onder andere Portoferraio. De overtocht duurt ongeveer een uur. Zodra Elba dichterbij komt, zul je versteld staan van hoe mooi het eiland is. Terwijl je op zee zit en de ruige rotskust en boomrijke heuvels en bergen in de verte ziet liggen, waan je je direct in de vakantiesfeer.Klimaat Elba

Elba heeft een mediterraan klimaat. Het eiland heeft warme zomers en koele winters. In onderstaande afbeelding wordt de gemiddelde luncht en water temperatuur weergegeven per maand. 


Geschiedenis

Het eiland is sinds de 5e eeuw voor Christus bewoond,door verschillende volken. De Etrusken kwamen af op het vele ijzer dat op het eiland was te vinden en hebben een weg over het hele eiland gemaakt. Later hebben de Romeinen, Saracenen en meerdere invloedrijke families over Elba geregeerd, waaronder de familie Medici uit Florence. Zij hebben hun sporen op verschillende plekken op het eiland achter gelaten.

 

Napoleon

De Franse keizer Napoleon Bonaparte verbleef van 4 mei 1814 tot 26 februari  1815 in ballingschap op Elba. Na grote verliezen te hebben geleden in Rusland werd hij voor de eerste keer uit de macht gezet en door de Engelsen op Elba opgesloten. Hij werd tot keizer van het eiland benoemd en had een leger van 600 man onder zijn bewind. Hij reorganiseerde het eiland, waardoor de economie sterk verbeterde. Napoleon heeft zijn  verblijf op het eiland als vernederend ervaren en is  na tien maanden met zijn gevolg en soldaten ontsnapt.


Nu bijna tweehonderd jaar na Napoleons overlijden op Sint Helena, kan je op Elba een gedenkplaat en een kopie van zijn sarcofaag bewonderen. Er zijn drie musea aan Napoleon gewijd en in één ervan ligt onder andere eengezichtsmasker van Napoleon. De andere twee musea zijn de twee huizen waarinNapoleon verbleef tijdens zijn periode op Elba.

 

Het Elba van nu

Tegenwoordig leeft Elba vooral van de wijnbouw envan het toerisme. De meeste toeristen komen voornamelijk uit Duitsland, maar de laatste jaren groeit de stroom van Nederlandse toeristen sterk. Het populairder worden van het eiland komt waarschijnlijk door de unieke en relaxte sfeer die op dit eiland hangt en de ruime keuze in accommodatie, activiteiten en de Italiaanse cultuur.