Boek nu!

Mountainbiken

Mountainbiken Mountainbiken Mountainbiken Mountainbiken Mountainbiken Mountainbiken Mountainbiken Mountainbiken Mountainbiken

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Mountainbiken


Elba is echt een perfecte locatie om te mountainbiken en als je op zoek bent naar echte actie, dan mag je dit niet overslaan. Op Elba zijn meerdere gebieden waar je goed kunt mountainbiken, zowel voor beginners als ervaren fietsers.


Wil je lekker onbezonnen fietsen, van de uitzichten genieten en de super gave downhill ervaren zonder je om de route druk te maken, kun je het beste kiezen voor het maken van een tocht onder begeleiding. Wil je liever zelf het eiland verkennen, kun je ook een fiets met bijbehorende materialen bij ons huren.Mountainbiken onder begeleiding

De instructeurs van Elba Travels zijn gek op mountainbiken. Daarom kennen ze de routes op het eiland goed en kunnen ze een goede inschatting maken van het niveau van de deelnemers. We nemen je mee op weg op een van de vele routes die het eiland te bieden heeft. Heb je nog nooit gemountainbiked is dat geen probleem. Wij leggen je alles uit waardoor je weer veilig terug komt en geven je onderweg tips om je techniek te verbeteren.


Prijs: vanaf € 20,00

 • Uitdagende routes

 • Onder begeleiding van Nederlandse instructeurs

 • Mooie uitzichten!

 • Super gave downhill!

 • Goed georganiseerd en veilig • Mountainbike verhuur

  Heb je al enige ervaring en wil je liever zelf op pad, dan kun je bij ons een mountainbike huren. Daarvoor hebben we wel wat informatie van je nodig, zodat we je met de juiste fiets de juiste richting op kunnen sturen. Hiervoor vragen we je om even contact met ons op te nemen. Je kunt een mountainbike huren voor een hele of halve dag en is inclusief fietshelm, reparatiesetje, reserve binnenband, fietsslot, routekaart van het Capoliveri Bike Park, bidon (tevens te koop voor maar € 5,00).


  Prijs: vanaf € 15,00  Mountainbike routes


  Lacona – The Wall (+/- 13 km, 2 uur) € 20,-

  Als jij van een uitdaging houdt is deze route zeker wat voor jou! Bij deze route vertrekken we direct vanaf de camping. De afstand lijkt misschien klein, maar onderschat deze route niet. We starten met een stevige asfalt klim waarbij je conditie even flink op de proef wordt gestelt. Vervolgens verlaten we het afvalt en is er een herstel moment. We kunnen nog even genieten van een prachtig uitzicht over de hoofdstad Portoferraio, voordat we aan ‘de muur’ beginnen. Een kort, maar zeer stijl stukje technisch klimmen. Lukt het jou zonder afstappen boven te komen? De afdaling van deze route is uitdagend en geeft wederom weer prachtige uitzichten.


  Capoliveri Bike Parc – Enjoy Nature (+/- 25 km, 4 uur) € 25,-

  We starten in Capoliveri aan het begin van het Bike Parc van Elba. Hier liggen veel waanzinnig mooie routes. Wij hebben de mooiste voor je uitgezocht die technisch en conditioneel ook voor de beginnende mountainbikers goed te doen is. Maar ook voor de al wat meer gevorderde mountainbiker is deze route echt te gek! We fietsen nauwelijks over asfalt en je zal tijdens de gehele route genieten van de meest spectaculaire uitzichten en natuur.


  Marina di Campo – The Cultural Trip (+/- 20 km, 3 uur) € 25,-

  We gaan eerst met het busje naar Marina di Campo, daar starten we en fietsen langs het mooie zandstrand en door het dorpje heen. Als we Marina di campo uitrijden, beginnen we aan de klim en fietsen we naar het mooie dorpje San Piero, waar we een prachtig uitzicht hebben over de baai van Marina di Campo. We vervolgen onze tocht naar het karakteristieke Sant Ilario, waar de bidons weer gevuld kunnen worden bij de bron op het dorpsplein. Vanaf hier begint de uitdagende offroad downhill naar beneden.


  Belangrijke informatie


  Geschikt voor personen van 13 jaar en ouder.  Wat neem je mee?

 • Waterproof zonnebrandcrème met hoge factor
 • Snack, bijvoorbeeld mueslireep
 • Water
 • Fietsbroekje (geen must, wel handig)


 • Waar zorgen wij voor?

 • Een mountainbike met jouw maat
 • Een fietshelm. Dit moet gedragen worden tijdens de activiteit!
 • Een bidon gevuld met water
 • Een routekaart van het Capoliveri Bike Park (indien gewenst)


 • Parkeren

  U kunt de fiets ophalen op ons kamp op camping Lacona. Parkeerruimte voor auto's is hier beperkt. Mocht u de fietsen op een speciale locatie willen hebben, kunnen we deze tegen een klein bedrag ook komen brengen.
  Mocht u toch de fietsen in Lacona op willen komen halen zijn er een aantal parkeerplaatsen bij de toegangsweg, maar die zijn vaak al vroeg bezet. Als u parkeerruimte nodig heeft adviseren we je om gebruik te maken van de parkeerplaatsen van Via del Moletto of van het terrein tegenover Bar Lacona. De loopafstand naar camping Lacona is vanaf daar ongeveer 5 minuten.  Prijzen


  Mountainbiken onder begeleiding (ongeveer 3 uur) 

  vanaf € 20,00

  Mountainbike huren halve dag (neem contact met ons op)

  € 15,00

  Mountainbike huren hele dag (neem contact met ons op)

  € 20,00


  Locatie


  Boek nu!

  Beschikbare opties:

  €20,00